Известие

Collapse
No announcement yet.

Трудно ли се върти волана на 147/156 по принцип?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Батка фащаш други 147ци примерно и с тях сравняваш. Не е много правилно да сравняваш с бмхикс или други марки.

При мен с летните баници 215 не ми правеше огромно впечатление дали е тажък, сега като съм с 185 зимни направо с език мога да въртя волана!
    Opel Corsa B
    Opel Tigra
    Mercedes A 160
    Mercedes A190 AMG
    Alfa Romeo 147 1.6 ts
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
      156-ците не са колега при 147 не е така,което за мен лично е странно, защото и двата модела са с едно и също окачване
      Междуосието е различно.
      А от личен опит мога да кажа също, че предната ми 156 - бензинката, беше по-маневрена, сега JTD-то е с по-голям радиус на завоя. Може би заради разлики в диференциала.
      Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
      Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
      Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
      Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
        Междуосието е различно.
        А от личен опит мога да кажа също, че предната ми 156 - бензинката, беше по-маневрена, сега JTD-то е с по-голям радиус на завоя. Може би заради разлики в диференциала.
        Зависи как ти е настроена сходимоста на предните колела.

По фабрични данни предницата се прави отворена. Ако се направи затворена ще завива доста по-добре, но за сметка на ускорението.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

абе всички Алфи имат радиос на завои като на тир..но не ми пречи да си я карам де
          Mercedes C 200 compressor

Comment

При мен се върти много леко и неангажиращо, виж маневреността е като на камион, ама аз съм карал и камиони, така че не ми пречи
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Забелязал съм, че всичките ми познати като седнат да ми карат колата и точно в управлението са като първолаци

Все към бордюрите ходят Много директен волан. И на някои познати дето по принцип са си шоферчета се е стигало им хвана волана, че да не се качат на бордюра

Особено един като седна и вика "това завива като картинга ми"

Comment

Първоначално публикувано от sheim Покажи съобщение
                абе всички Алфи имат радиос на завои като на тир..но не ми пречи да си я карам де
                Не си прав но ти е простено , предвид че това вероятно е първата ти алфа и си карал само този модел.

И на някои познати дето по принцип са си шоферчета се е стигало им хвана волана, че да не се качат на бордюра
                Особено един като седна и вика "това завива като картинга ми"
                Цъ, цъ, цъ. Това значи ли че им се явяваш като инструктор и като гуру при шофиране)))

Проблема с трърдоста на волана в алфа вече е решен с ДНА системата в последните модели.
                Last edited by fiore; d.m.y г., 10:31.
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                  Не си прав но ти е простено , предвид че това вероятно е първата ти алфа и си карал само този модел.

Цъ, цъ, цъ. Това значи ли че им се явяваш като инструктор и като гуру при шофиране)))

Проблема с трърдоста на волана в алфа вече е решен с ДНА системата в последните модели.
                  Не бе, ами те всичките карат коли дето въртиш геврека 5 пъти докато завие и като седне да кара Алфата и на няколко пъти, бе имам чуството, че ще я качи на бордюра. Просто тръгва да завива с много като не очаква да завие толкова много и започва да връща волана обратно пак да завива.. и на единия завой вече наистина го гледам тръгва към висок бордюр, а колата е ниска. И му хванах волана. Викам човек не я ли усещаш вече, ще я качиш на бордюра...

Всички които са сядали да карат първия път са като ученици. Баща ми, сестра ми, приатяли... всички А то всъщност тогава наистина завиваше много рязко. Понеже имах разбити тампони на долните носачи и предницата се беше затворила адски много. И леко да чукнеш волана и тръгваше. Сега като е отворена не е точно като тогава
                  Last edited by oem; d.m.y г., 10:41.

Comment

Моя волан ,сравнен с този на Мареата също ми се струва малко по-твърд,но си го обеснявам само и единствено с директността му.Нищо не е правено по рейката,но ако е по-мек не искам да си мисля какво ще е на завой ,сигурно ще го взимам на Зиг Заг
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Сменете си маслото. Гаранция, че е черно като катран! Новото масло ще е способно на повече налягане и по-лесно управление.

Comment

имам я от скоро и адски чувствителен ми се струва сервото на волана.
                        над 140 ме е страх да го докосна.
                        най лекото трепване и съм у киреча!!
                        няма ли нещо, което да позатяга на извънградско?!

нормално ли е това?
                        и при вас ли е така?
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение

нормално ли е това?
                          и при вас ли е така?
                          Да, нормално е, ще му свикнеш.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение

нормално ли е това?
                            и при вас ли е така?
                            Не е нормално. Иди на реглаж преден и заден мост! Най-вероятно ти е затворена предницата по някаква причина. Провери си и окачването.

По принцип Алфата е с по-директен волан от останалите коли, но все пак и с 240 да караш пак трябва да си е нормален волана. Щом при 140 неможеш да я удържиш, значи имаш или затворена или отворена задница. Едно от двете или и двете.
                            Last edited by oem; d.m.y г., 19:37.

Comment

И аз се присъединявам към мнението на колегата oem. Не е нормално при 140 да не смееш да пипнеш волана. Това може да се каже за много други автомобили, но не и за алфа. Просто провери дали всичко й е наред на колата.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                              X